2019-02-01 13:44:06• hírek • Szatmár.ro

Fesztiválszezon 2019: a legnagyobb romániai és magyarországi könnyűzenei fesztiválok időpontjai

Untold főszinpad
Untold főszinpad

Eszébe jutott, hogy ideje lenne utánanézni a fesztiváloknak? Mi megtettük Ön helyett! Itt a 2019-es szezon legnagyobb itthoni és külhoni eseményeinek naptára:

Romániai könnyűzenei fesztiválok időpontjai:

 

Double Rise, Torockó: 2019.07.03-06.

Több, mint száz művészeti és közéleti program várja a Kárpát-medence kultúrája iránt érdeklődő fesztiválozókat a Double Rise Fesztiválon. Nem csak a zenei és művészeti programokat kedvelők számára lehet érdekes, de az életmód udvar adta relaxációs programok és extrém sportok kipróbálására is lehetőséget nyújt.

 

VIBE, Marosvásárhely: 2019.07.04-07.

Erdély legszínesebb fesztiválja harmadjára is! Pop, rock, világzene, alternatív- és elektronikus dallamok mind megtalálhatóak a kínálatban. A táncraperdítő programok mellett sportolási lehetőség, gokart, divatsarok és vetélkedők várták a kikapcsolódni vágyókat.

 

Neversea, Konstanca: 2019.07.04-07.

A Fekete tenger románinai partvonalának legnagyobb fesztiválja. Negyedik alkalommal is a hajnalig tartó szórakozásé a főszerep. Évente 210000 embert látnak vendégül, a 200+ meghívott 5 színapdon szórakoztatja a táncoslábúakat.

 

Electric Castle, Bonchida: 2019.07.17-21.

A hazai fiatalság legkedvesebb fesztiválja. Egyedülálló ötnapos élmény, melynek a Bánffy kastély és környezete ad otthont. Az újkeletű technológiai megoldások, a helyszín adta kulturális értékek és a változatos zenei felhozatal átformálják a résztvevőkben a fesztiválokról alkotta általános képet.

 

Untold, Kolozsvár: 2019.08.01-04.

Az Untold egy misztikus zenei utazás, varázslatos világ, mely évente csupán pár napra ölt alakot a szórakozásra szomjazó közönség számára. A kapuk mögött végtelennek tűnő mulatság, öröm és jókedv várja a különleges zenei élmények szerelmeseit.

 

Méra World Music Csűrfesztivál: 2019.08.01-04.

Az egyik legfiatalabb összejövetel, igazi kultúrünnep. A világ majd’ minden tájáról fogadnak előadókat és látogatókat. Az intellektualitás, a kultúrális barátkozás, a népzene és a kísérőprogramok sokfélesége egyedi programkínálatot biztosít a Kárpát-medencei fesztiválnaptárban.

 

Awake, Gernyeszeg: 2019.08.15-18.

Az Awake feszt csapatának fogadalma: „Eklektikus élményt ígérünk, amely nemcsak a zenére helyezi a hangsúlyt, hanem a művészetek különböző formáit és a festői szabad természetet is ünnepli a kellemes, elbűvölő, meghitt tájon, ahol nagyra értékelik a kifejezés szabadságát.”

 

Magyarországi könnyűzenei fesztiválok időpontjai:

 

Balatonsound, Zamárdi: 2019.06.04-07.

Mintegy 20 programhelyszínnel jelentkezik Európa egyik legmenőbb vízparti fesztiválja, melynek a Balaton-parti település, Zamárdi ad otthont 2019-ben is. Nappal a pihenésé, a fürdőzésé a főszerep. Alkonyattól pirkadatig jöhet a buli, buli, buli!

 

Volt Fesztivál, Sopron: 2019.06.26-29.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron – hangzik a szlogen, mely lassanként közmondássá avanzsál. Magyarország legnyugatibb dzsamburija, olyan erős fellépői palettával, mely százezreket mozgat meg minden évben. Az idei esemény sem lesz különb!

 

Leszfeszt, Kivárda: 2019.07.04-06.

Szabolcs-Szatmár legnépesebb összejövetele ez, immáron ötödik éve szervezik meg. Külföldi előadókkal is kecsegtetnek a szervezők; a jegyárak igazán zsebhezmértek az előadói választékhoz és a programokhoz képest.

 

EFOTT, Velence: 2019.07.09-15.

Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója – sokat mondó név, mely már régen értelmét vesztette. Turisztikai találkozóról szó sincs, nyugalom! Ahhoz képest, hogy az egyik legrégebbi programsorozatról beszélünk, igazán fiatalos, lendületes kínálattal várja a vízparti fesztiválozásra vágyókat. A jegyárak elviselhetőek, a fellépők sok féle zenei stílust képviselnek, ne trartsanak attól, hogy nem lesz mire ropni!

 

Campus Feszt, Debrecen: 2019.07.17-21.

Az évközi tanulás és vizsgák színhelye pár napra az önfeledt kikapcsolódás helyszínévé válik. A hajdúsági alkalom többnyire a magyarországi zenei felhozatalt állítja színpadra, lehetőséget adva a kevésbé híres, ám annál profibb együttesek számára is. Az észveszejtő bulik mellett nagy hangsúlyt fektetnek a sportolási lehetőségek megteremtésére is, fontos ellensúlyozni az éjszakai fáradalmakat némi testmozgással, nemde?

 

Sziget Fesztivál, Budapest: 2019.08.07-13.

Európa méltán leghíresebb, legnépesebb és egyik legdrágább fesztiválja, de aki még nem próbálta, legalább egyszer menjen el! Ott a helye! A totális átállás, a teljes varázslat: a Hajógyárira belépve más világon találja magát. A bábeli zűrzavar és a totális stresszoldás meglepő keveréke az élmény. Az egyedülálló zenei felhozatal már csak ráadás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: